Over silvercity.nl

Over silvercity.nl

SilverCity.nl is een online webshop in sieraden, horloges en accessoires met de focus op zilveren sieraden.SilverCity is gevestigd in Schoonhoven, ook wel bekend als de Zilverstad van Nederland, en is opgericht door twee jonge zussen,...

SilverCity.nl is een online webshop in sieraden, horloges en accessoires met de focus op zilveren sieraden.

SilverCity is gevestigd in Schoonhoven, ook wel bekend als de Zilverstad van Nederland, en is opgericht door twee jonge zussen, die geboren en getogen zijn in Schoonhoven.

“Vroeger toen we klein waren, gingen we elk jaar op tweede Pinksterdag met onze ouders naar de Nationale Zilverdag Schoonhoven, een jaarlijks terugkerend evenement in het centrum van Schoonhoven, waar honderden kraampjes stonden van goudsmeden, zilversmeden en handelaren die hun waren kwamen tonen tijdens de Nationale Zilverdag.
Daarnaast bezochten wij natuurlijk ook het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven en de Vakschool Schoonhoven waar we hebben kunnen bewonderen hoe mooie sieraden op een ambachtelijke wijze werden gemaakt en hoe antieke horloges werden gerestaureerd.

We werden verliefd op zilveren sieraden en alles wat met zilver te maken had. We vertelden onze ouders dat wij ook graag iets met sieraden wilden doen als we groot waren. Nu we wat ouder zijn en wij nog steeds dezelfde droom hebben, hebben wij de stap genomen en zijn we deze webshop gestart.”